16 mei 2015: Reuzedei Akkrum

Reuzedei 2015

Op zaterdag 16 mei vindt de Reuzedei 2015 plaats in Akkrum. De Reuzedei is het grootste evenement in Noord Nederland op het gebied van duurzaam wonen, werken en leven.
Ús Koöperaasje is op die dag aanwezig om het éénjarig leverings jubileum te vieren van Noordelijk Lokaal Duurzaam. Ook gaan wij op zoek naar lid nummer 30! Er staat die dag veel op de planning en het is een mooie kans om jullie een podium te bieden.

De Reuzedei is hét evenement in Noord-Nederland op het gebied van duurzaam wonen, werken en leven en trekt jaarlijks zo’n 10.000 bezoekers. Op zaterdag 16 mei laat Akkrum je voor de vijfde keer kennismaken met duurzaam varen, rijden, voedsel, recycle en energie. Niet alleen kijken, maar vooral zélf ervaren; dat staat voorop. Stap eens aan boord van een elektrische boot, maak een testrit in een elektrische auto en laat je inspireren tijdens lezingen of… kom met de kinderen naar het kidsplein. Ook zonneboten strijden weer om het Nederlands kampioenschap tijdens de Eneco Zonnebootrace. De hele dag is het grote podium het centrale punt van de dag; volop muziek, dans en nog veel meer.

Presentatie

Op de Reuzedei 2015 staan wij op een prominente plek in het midden van het festival. Direct naast het grote podium waar diverse sprekers een presentatie zullen geven. Enkele van onze leden zullen hierbij aanwezig zijn en kunnen u informatie geven over wat zij doen, gedaan hebben en waar zij naar toe willen. Ús Koöperaasje is aanwezig namens Noordelijk Lokaal Duurzaam met informatie en ondersteuning.

Wensen

Naast dit hebben wij enkele technische duurzame apparaten ter display te staan. Ook aanwezige is een “Duurzame en energieke toekomstwensen-put”, waarin alle bezoekers van de Reuzedei hun eigen duurzame en energieke wens voor de toekomst in kunnen deponeren. Deze wensen worden later gebundeld en gepubliceerd.

Nummer 30

Wij vieren deze keer het één-jarig bestaan van onze leveringsvergunning en zullen ook laten zien wat wij in dat jaar bereikt hadden. Vorig jaar op de Reuzedei hadden wij 13 leden, nu het dubbele en nummer 30 is in zicht!
Dus wie wordt nummer 30?

Meer informatie over de Reuzedei

Op de Reuzedei zullen dit keer enkele pleinen aanwezig zijn met elk een eigen thema: Energie, Groen Rijden, Elektrisch Varen, Voedsel en Recycle.
Lees er hier meer over

Daarnaast zijn er ook diverse sprekers aanwezig op het podium, maar onder andere ook een dansvoorstelling en een ‘bewuste’ modeshow.
Lees er hier meer over

Ook dit jaar is er weer een zonneboten race! Meer weten? Bezoek de website van de Reuzedei en lees wat er allemaal te beleven is.

reuzedei kooperaasje