19 november: Groene-energiemarkt in Skingen

Ekon, de Friese zonne-energiecoöperatie uit Slappeterp organiseert zaterdag 19 november een energiemarkt in het dorpshuis van Skingen. De energiecoöperatie nodigde een tiental bedrijven uit, elk gespecialiseerd in energiebesparende maatregelen of groene energie. De energiemarkt is gratis toegankelijk.

Dat fossiele brandstoffen opraken en groene energie de toekomst is, heeft iedereen inmiddels op het netvlies. Maar er zijn zoveel manieren om energie te besparen of op te wekken, dat particulieren door het bos van aanbieders en mogelijkheden soms de bomen niet meer zien. Daar brengt de energiemarkt in Skingen verandering in. Geïnteresseerden vinden daar eerlijke, volledige informatie over energiebesparen en -opwekken en kunnen vrijblijvend in gesprek met vakmensen.

Ekon, die Friezen via certificaten stukjes Slappeterpster zonnedak aanbiedt, nodigde lokale bedrijven uit om bezoekers van de markt te informeren en te enthousiasmeren over de mogelijkheden. De bedrijven zijn geselecteerd omdat zij kennis van zaken en een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. Van installateurs en ledverlichting-experts tot isolatiebedrijven, en natuurlijk Ekon zelf: ze presenteren zich op de energiemarkt, zaterdag 19 november, 13.00 tot 17.00 uur in het dorpshuis van Skingen (Slappeterpsterdyk 13).