26e lid: ‘Krigel’ Nij Beets

Namens Ús Koöperaasje; gefeliciteerd Krigel! Hiermee staat ons ledenaantal alweer op 26 leden!

Twee weken terug presenteerde de coöperatie Krigel zich al op de jaarvergadering van het Plaatselijk Belang in Nij Beets. Zij maakten zich daar bekend als dorpscoöperatie, als energiecoöperatie en als een initatief van Nij Beetsters die zich voor het dorp willen inzetten. De naam “Krigel” komt van ‘Sa krigel as in bij!’, krigel betekent energiek en actief. En zoals een bijenvolk samen de klus klaart, zo wil de Doarpskoöperaasje Krigel samen met alle inwoners van Nij Beets het dorp van energie voorzien.

Met Krigel als nummer 26 gaan we nu echt hard richting de 30 leden. Een aantal (bijna opgerichte) coöperaties staan klaar om lid te worden. Zo hebben we binnenkort afspraken met bijvoorbeeld Marrum/Wânswert en Bolsward.

Binnenkort is ook Krigel net als de andere leden wederverkoper van Noordelijk Lokaal Duurzaam en kunnen zij beginnen met het werven van klanten in Nij Beets.
Bekijk in de tussentijd eens de website van Nij Beets: http://www.nijbeets.info/ en de flyer van Krigel: http://www.krigel.nl/

We houden u op de hoogte!

foto1