Als energiecoöporatie meedoen Young Solar Challenge?

Beste energiecoöperaties fan Us Koöperaasje,

Als energiecoörporatie meedoen aan de Young Solar Challenge??

Jullie kunnen samen met een aantal jongeren, of laat een aantal jongeren, uit uw dorp of wijk een zonneboot bouwen en meedoen aan het Nederlands Kampioenschap Young Solar 2017!!

logo-youngsolar

In de laatste ledenvergadering heb ik (Bouwe de Boer) aangegeven dat de wens vanuit een aantal dorpen om mee te doen met de Solarchallenge, nu echt kan worden gerealiseerd.
Het zou prachtig zijn als we voor 2017 al bijvoorbeeld 5 dorpen kunnen helpen om hier met eigen jeugd aan mee te kunnen doen. Want er is hulp!

De Young Solar Challenge is een project dat is opgezet om jongeren enthousiast te maken voor techniek. Elk team gaat de uitdaging aan om zelf een zonneboot te bouwen en vervolgens met deze zonneboot de wedstrijden te winnen.

Door de combinatie van theorie, praktijk en een competitie leren middelbare scholieren (14-17 jaar) op een speelse manier veel over duurzame technologie. Dit jaar hebben dertien teams met veel plezier meegedaan aan de challenge. De reacties van zowel de deelnemers als de begeleiders zijn zeer positief.
Deelnemende teams schaffen een bouwpakket van de boot aan, de motor, zonnepanelen en de accu kunnen gehuurd of gekocht worden.
Om de teams te ondersteunen organiseren we zogenaamde juniorclasses. Dit doen we in samenwerking met een regionale hogeschool. Onderwerpen als de bouw, het elektriciteitssysteem, het team, tactiek en de regels komen in drie aparte sessies aan de orde.
Zodra de zonneboten klaar zijn, is het tijd om te racen in de speciale Young Solar eenheidsklasse.

In 2016 waren er drie wedstrijden voor de teams. Meedoen is spannend, leerzaam en leuk. De teams verblijven op een camping en komen in contact met andere deelnemers maar ook met ondernemers uit de regio. Het beste team uit deze competitie wordt Nederlands Kampioen Young Solar 2017!

Meer informatie vindt u op onze website www.youngsolarchallenge.nl.

Op dinsdag 31 januari om 20:00 (inloop 19:30) uur organiseren wij te Raerd in het dorpshuis een bijeenkomst om u alles uit te leggen over deelname aan de Young Solar. Bij deze nodigen wij u daarvoor uit.

Kent u jongeren in uw regio die het leuk zouden vinden om met elkaar een zonneboot te bouwen en mee te doen aan de Young Solar Challenge? Kom dan naar deze bijeenkomst!

Met zonnige groet,

Bouwe de Boer – Energiecoördinator Gemeente Leeuwarden
&
Dennis Carton – Young Solar Challenge