Bijna 300.000,- Euro terug naar de dorpen

thumbnail nld aanmelden uk site1Was het begin deze week nog ruim 260.000,- Euro dat teruggegeven is aan de aangesloten energiecoöperaties, vandaag is het al 298.776,- Euro om precies te zijn. Dat is bijna drie ton dat Noordelijk Lokaal Duurzaam teruggeeft aan de 68 aangesloten lokale initiatieven om weer te kunnen investeren in duurzaamheid, energie en de leefbaarheid van hun regio!

wederverkopersvergoeding

Eigen regie

Noordelijk Lokaal Duurzaam doet daarom iets unieks; zij steunen direct de lokale initiatieven met het teruggeven van de winst. Zo kunnen er bijvoorbeeld besparingacties worden georganiseerd in een dorp, stad of wijk, of kunnen initiatieven aan de slag met een zonnepanelen project. Het mooie is dat de leden van een energie- of dorpscoöperatie zelf bepalen waar zij het geld in investeren, dit kan bijvoorbeeld ook in lokale (sport)verenigingen of andere doeleinden! Regelmatig plaatsen energiecoöperaties projecten en ideeën op hun website en Facebook, volgt u ze al?

68
AANTAL AANGESLOTEN LOKALE COÖPERATIES

€ 298.776
UITGEKEERDE WEDERVERKOPERSVERGOEDING

Doet u al mee?

Benieuwd waar de initiatieven in Friesland zitten? Bekijk hier een kaartje. Bekijk ook de website van Noordelijk Lokaal Duurzaam om te zien waar initiatieven zitten in Groningen en Drenthe. U kunt ook klant worden van Noordelijk Lokaal Duurzaam via een lokale energiecoöperatie. Zit er nog geen energiecoöperatie bij u in de buurt? Ook dan kunt u ‘gewoon’ klant worden van Noordelijk Lokaal Duurzaam en zo mee te helpen.

stapnuover

Zelf een coöperatie?

Zelf aan de slag? Neem contact met ons op! Bekijk ook de website van het ‘dorpje’ Ljipstergea! Oane Terpstra vertelt u hoe hij van idee naar energiecoöperatie ging. Daarnaast zijn er veel nuttige tools te vinden die nieuwe en bestaande initiatieven verder kunnen helpen!

1600X390 weggetje