Bouwe de Boer – “dit is goed voor Fryslân!”

De Enerzjy Koöperaasje Fryslân, Ús Koöperaasje, de geboorte is bijna daar!
Alles wijst er op dat er vanaf het begin al veel dorpen mee gaan doen. Dat zou mooi zijn, want wat is het goed voor Fryslân!
Bedenk maar eens dat de klanten hun energierekening voor gas en stroom vanaf dat moment betalen aan een Fries bedrijf.
En het geld wat daarmee verdiend wordt gaat terug naar de dorpen waar het hoort. Hoe meer friezen er mee doen, hoe sterker het antwoord wordt op de grote energiebedrijven die maar niet te stoppen lijken om dure en vuile energie te leveren. Alleen de massa kan dit stoppen.

Ús Koöperaasje stelt klanten en leden in staat om mee te werken aan een better en skjinner Fryslân, Wy dogge it sels wol!
Steeds meer energie die in Fryslân zelf schoon wordt opgewekt, het kan gemakkelijk, dit is een manier ok het te doen en te versnellen.
Als 21 juni de website online is dan kan het aanmelden beginnen, eindelijk want de voorbereiding duurde meer dan een jaar! Zorgvuldigheid kost tijd. En het is een proces geweest waarin dorpen op grote schaal hebben meegedacht. Maar goed ook, want Ús Koöperaasje is straks van de dorpen.
Geen invloed van de overheid, wij, inwoners van Fryslân beslissen uiteindelijk wat de Koöperaasje doet.
Er komen nog veel leuke produkten van Ús Koöperaasje: zonnepanelen worden handig aangeboden, zonneboilers, maar vast ook elektrische skooters en bv LED-lampen.
Wie weet wat er allemaal nog van kan komen! Maar een ding is zeker: het aantal klanten bepaalt de kracht. Dus bezoekers van deze site: geef het door aan de buren en familie, want met een groot aantal kunnen we in de aanval!

Bouwe de Boer

Kijk hier naar een oude opname van Bouwe de Boer bij Omrop Fryslân: