Deze winter nog energiezuiniger – premie voor energiebesparende maatregelen

Vanaf 1 november 2013 is er de Friese energiepremie voor particuliere woningeigenaren. Huizenbezitters kunnen tot maximaal € 2.400 krijgen voor energiebesparende maatregelen. Er is 11 miljoen beschikbaar dus duizenden woningen zouden de komende jaren hiervan gebruik kunnen maken. Het geld is afkomstig uit de pot met de zogenaamde NUON-gelden – het geld dat de provinsje Fryslân kreeg bij de verkoop van NUON.

Voor wie? Waarvoor?

Deze regeling is voor particuliere woningeigenaren. Niet alleen isolatiemaatregelen (spouwmuur, dakisolatie) maar ook de kosten van bijvoorbeeld HR++-glas of een zonneboiler kunnen met een premie aangeschaft worden. Zonnepanelen echter niet!

Voorwaarden

Particuliere woningeigenaren kunnen maximaal € 2.400 subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. Dat geldt voor het nemen van vier energiebesparende maatregelen. Voor één energiebesparende maatregel is er dan een energiepremie van € 350. Een woningeigenaar ontvangt € 800 voor twee maatregelen en € 1.500 voor drie maatregelen. Er zijn wel voorwaarden. De woning moet minimaal één jaar oud zijn en minimaal één jaar bewoond. En er gelden minimale oppervlaktes per maatregel.

Geen labelsprong

Het goede van de regeling is dat er géén labelsprong gemaakt hoeft te worden of een nulmeting – dat maakt de regeling makkelijker uitvoerbaar en verlaagt de drempel. Zo kunnen simpele maar effectieve isolatiemaatregelen snel uitgevoerd worden. Leden die overwegen om mee te doen (en de andere leden trouwens ook) adviseren wij om zelf bij te houden hoe het energieverbruik in eigen huis verloopt. Dat kan natuurlijk makkelijk en gratis met Wy Mjitte

Meer info

Meer informatie over de regeling is te vinden op de website van Samenwerkingsverband Noord-Nederland (www.snn.eu) of via 050 – 5224924. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen van 9.00-12.00 uur en van 13.30-16.30 uur
Lees hier de officiële aankondiging.