Dwers-tinke mei Jan Rotmans

Uitnodiging ARKlezing: Dwers-tinke mei Jan Rotmans
3 April 2015 | Inloop 15:30 | De Kanselarij | Turfmarkt 13 | Leeuwarden

Op 3 april nodigt ARK Fryslân, ism Gemeente Leeuwarden, Nederlands Professor Transitie Jan Rotmans uit voor een lezing in de Kanselarij. Aanleiding hiervoor is het nieuwe boek dat hij op 27 november heeft gelanceerd: “Verandering van tijdperk: Nederland kantelt”. In zijn nieuwe boek gaat hij in op de vernieuwingsbeweging in Nederland op negen verschillende terreinen: onderwijs, zorg, energie, voedsel, bouw, ruimte, water, kunst/cultuur en financiën.

uitnodigingbanner

Tijdens de lezing vragen we hem om in te zoomen op Friesland. Wat zijn de grootste aandachtsgebieden en waar liggen de grootste uitdagingen om mee te kantelen met de rest van Nederland? Kan Friesland of de stad Leeuwarden een hoogspringer worden zoals Tilburg, Utrecht, Groningen en Amersfoort? Immers: Culturele hoofdstad 2018 geeft een grote boost aan nieuwe initiatieven en nieuwe energie voor het inslaan van innovatieve paden. Nieuwe vormen van samenwerking juist om deze krachten te bundelen. Hoe kijkt deze dwarsdenker daar tegen aan?
Na de lezing is mogelijkheid voor discussie en vragen stellen.

Programma
15:30 Inloop met koffie/thee
16:00 Introductie door Bouwe de Boer (Energiecoördinator Gemeente Leeuwarden)
16:10 Aanvang lezing Professor Jan Rotmans
17:00 Discussie en vragenronde
17:30 Afsluiting met een drankje

Deelname en aanmelding
Deelname kost €5,- p.p. (contant te betalen bij binnenkomst, een kwitantie ontvangen is mogelijk)
Aanmelden kan tot uiterlijk 27 maart door een mail te sturen naar info@arkfryslan.nl ovv Lezing Jan Rotmans, naam en aantal personen. Let op! Het aantal plaatsen is beperkt en vol=vol.

arkbanner