Elverdink Hoveniers Garyp neemt zonnepark in gebruik

Elverdink1Sinds september vorig jaar heeft Ús Sinne-ekspert op verzoek bijna 100 adviezen over zonnepanelen uitgebracht.
Tot een van de eerste aanvragers behoorde Hoveniersbedrijf Elverdink. Met een woon-werklocaties gevestigd aan de Earnewarre in Garyp die verwarmd wordt door een warmtepomp, werd er relatief veel stroom van het net afgenomen. Mede op basis van een advies van Ús Sinne-ekspert heeft eigenaar dhr. Anne Elverdink besloten om over te gaan tot de aanschaf van zonnepanelen. Met een aantal van 125 stuks panelen aangelegd door Hoekstra Installatiebedrijf Heerenveen is het een van de eerste zonneparken in Friesland geworden. Daarmee maakt Hoveniersbedrijf Elverdink volledig waar dat “wanneer het om groen gaat, loopt het bedrijf helemaal voorop”.
Op 4 april jl. is dit eerste zonnepark van Friesland feestelijk in gebruik genomen. De openingsceremonie werd verricht door de wethouder van de gemeente Tytsjerksteradiel, mevrouw Houkje Rypstra. Vanaf die datum is Elverdink Hoveniers voor zijn elektriciteit onafhankelijk van fossiele brandstoffen. We wensen hem veel succes met het park en zijn onderneming.

Voor nadere informatie: www.elverdinkhoveniers.nl

De Omrop was er live bij. Luister hier naar de bijdragen.