Energieke avond in Easterlittens

Afgelopen vrijdagavond 22 mei was het om acht uur ’s avonds dan zo ver: Easterlittens maakte kennis met de energiecoöperatie van Baard, Húns en Leons: GrienEko.
Op 19 mei is GrienEko officieel opgericht voor de dorpen Baard, Húns en Leons. Zij willen in hun dorpen de taak op zich nemen om te verduurzamen en willen aan de slag met groene energie. Om genoeg leden en medestanders te krijgen is voorgesteld om Easterlittens er bij te betrekken.

GrienEko en Ús Koöperaasje waren te gast in Easterlittens om het verhaal te vertellen aan het dorp. In een volle bovenzaal waren vele belangstellenden aanwezig, zelfs uit andere dorpen, om het verhaal aan te horen. Als eerste mocht GrienEko zich presenteren aan het dorp Easterlittens en maakte hen vooral duidelijk dat zij niet het wiel opnieuw hoeven uit te vinden. Adriaan van der Horst legde het technische verhaal van Ús Koöperaasje goed uit en vertelde hoe het concept werkt.
Na twee presentaties vroeg de voorzitter: “Willen wij hier aan mee doen?” Het antwoord kwam met een wedervraag: “Waarom niet?”.

20150522_200136_Richtone(HDR) 20150522_204924_Richtone(HDR)