Fotoverslag Koöperaasje jûn

De eerste Koöperaasje jûn

Afgelopen maandag 20 april was er in Idskenhuizen de allereerst jûn voor onze aangesloten koöperaasjes. Op de agenda stonden diverse presentaties van onze leden, na de tijd was er gelegenheid voor een drankje en de mogelijkheid te netwerken met de andere leden. Vanaf de inloop met soep begon het langzaam aan voller en voller te worden.

banner1 soep beamer

Presentatie EnergieCoöperatie Westeinde

De eerste presentatie werd gegeven door Wop Bergsma van EnergieCoöperatie Westeinde over het hoe en wat met een zonnepark. Hoe is het idee ontstaan? Wat moet je regelen? Waar loop je tegen aan? Een erg interessante presentatie en ook een inspiratie voor sommige van onze leden die met ditzelfde idee rondlopen om te realiseren in hun gebied. Ook stelde Wop de vraag of je hogescholen er bij kan betrekken om er ook een leerproject van te maken.

wop1 wop

Presentatie Doniawerstal

De tweede presentatie werd gegeven door Almar Wimer Siebenga van Doniawerstal, hij vertelde hoe Doniawerstal tot stand is gekomen en wat zij allemaal doen. Tevens speelde hij in op een vraagstuk waar leden soms mee zitten: “Wat vertel je iemand?” Vertel je over de vergoeding die jouw coöperatie krijgt als iemand klant gaat worden of vertel je dat je er voor de gemeenschap bent, voor het dorp en voor een groenere toekomst? De presentatie liet zien dat vooral het laatste het belangrijkste is voor veel mensen.

almar1 almar2

Het idee om eens een aantal leden te laten presenteren werd zeer goed ontvangen en krijgt zeker een vervolg. Leden die dat willen mogen zich opgeven bij Jornt. Naast de ALV is dit een mooie manier om meer van elkaar te leren en met elkaar kennis te maken. Na de presentaties werd er nog een borrel gedronken. Onderling zijn vele nummers, ideeën en kaartjes uitgewisseld op deze avond.

almar groep2 groep3

groepje telefoons twee