Het bestuur van Ús Koöperaasje

Het bestuur van Ús Koöperaasje is als volgt samengesteld:

Mevr. Marga Waanders, voorzitter

margaIk ben Marga Waanders, uit Raard en ben in het dagelijks leven Burgemeester van Dongeradeel. Daarnaast ben ik ook voorzitter van Ús Koöperaasje. Dit doe ik omdat ik van onderop wil meewerken aan de verduurzaming van Fryslân. Daar wordt Fryslân nog mooier en schoner van en de Friezen sociaal en economisch sterker! Ik wens dat alle energie die Fryslân nodig heeft 100% groen is, voor 100% wordt geproduceerd in Fryslân én waarbij de winst 100% in Fryslân blijft. Dan is de circel echt rond!

 
 

Dhr. Jappie Rijpma, penningmeester

jappieMijn naam is Jappie Rijpma en ik woon in Oentsjerk. Mijn achtergrond is bedrijfeconomisch adviseur in de Landbouw. Vandaar dat ik ook penningmeester ben bij Ús Koöperaasje. Ik vind het belangrijk om de regionale economie en cohesie, de mienskip, te stimuleren. Mijn visie is een Fryslân die zelfstandig is in eigen energie via Ús Koöperaasje en Noordelijk Lokaal Duurzaam.

 

Dhr. Adriaan van der Horst

adriaan Mijn naam is Adriaan van der Horst en ik kom uit Woudsend. Mijn achtergrond is Programmamanager; het proces begeleiden van samenwerking tussen verschillende partijen.

Bij Ús Koöperaasje ben ik Algemeen Bestuurslid en wil ik werken aan een Energie Neutraal Fryslân! Daarnaast is mijn andere wens om Woudsend energie neutraal te maken in 2020.

 

Dhr. Ronald van Giessen

ronaldIk heet Ronald van Giessen en woon in Baard, waar ik voorzitter ben van Grieneko en de Culturele Commissie Baard. Van oorsprong was ik dierenarts, maar ben nu ‘internationaal adviseur duurzame dierlijke productieketens’.

Ik wil werken aan een meer duurzame samenleving collectief vanuit het grondvlak en in eigen hand. Elk dorp en stad in Friesland energieneutraal en groen.

 

Rein de Wolff

reinMijn naam is Rein de Wolff en ik woon in Idskenhuizen. Mijn achtergrond is uitvoering en planning in de bouw. Ook heb ik in het plaatselijk belang van Idskenhuizen gezeten waar ik heb meegewerkt aan de dorpsvisie 2020. Met Ús Koöperaasje wil ik graag bijdragen aan het opwekken van duurzame energie op lokaal niveau. Het is mijn droom om onze gemeenschap zelfvoorzienend te maken, waarbij we kunnen leven van onze plaatselijke opwekking van duurzame energie.

 

 
Momenteel is de functie van secretaris vacant.
 

Team Ús Koöperaasje:
Dhr. Jornt Elzinga,
Dhr. Edgar Fraiquin,
Dhr. Sybrand Frietema de Vries,
Dhr. Jac Pluis,
Dhr. Dinant Vos

 

Vertegenwoordiging Ús Koöperaasje in het bestuur van NLD:

Dhr. René Poppen

reneIk ben René Poppen en ik woon in Poppenwier, ik heb 25 jaar lang een eigen bedrijf gehad in de automatisering en sinds 1987 voorzitter Stichting Energievoorziening Dearsum.
Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het bezoeken van (aspirant)leden.
Ik ben al bijna 30 jaar lang bezig om Duurzame Energie vorm en inhoud te geven, dat lukte ruim 10 jaar in Dearsum, maar toen stokte het. Als we nu WILLEN dan lukt het!

en:

Dhr. Adriaan van der Horst

adriaan Mijn naam is Adriaan van der Horst en ik kom uit Woudsend. Mijn achtergrond is Programmamanager; het proces begeleiden van samenwerking tussen verschillende partijen.

Bij Ús Koöperaasje ben ik Algemeen Bestuurslid en wil ik werken aan een Energie Neutraal Fryslân! Daarnaast is mijn andere wens om Woudsend energie neutraal te maken in 2020.
 
 

____________________

Adviseurs Ús Koöperaasje:
Dhr. Johan Kiewiet,
Dhr. Johan ten Brinke,
Sinne ekspert Dhr. Rinze Dijkstra,
en namens de provincie Fryslan, Dhr. Bouwe de Boer.