Het bestuur van Ús Koöperaasje

Het bestuur van Ús Koöperaasje is als volgt samengesteld:

Mevr. Marga Waanders, voorzitter

margaIk ben Marga Waanders, uit Raard en ben in het dagelijks leven Burgemeester van Dongeradeel. Daarnaast ben ik ook voorzitter van Ús Koöperaasje. Dit doe ik omdat ik van onderop wil meewerken aan de verduurzaming van Fryslân. Daar wordt Fryslân nog mooier en schoner van en de Friezen sociaal en economisch sterker! Ik wens dat alle energie die Fryslân nodig heeft 100% groen is, voor 100% wordt geproduceerd in Fryslân én waarbij de winst 100% in Fryslân blijft. Dan is de circel echt rond!

 

Dhr. Jappie Rijpma, penningmeester

jappieMijn naam is Jappie Rijpma en ik woon in Oentsjerk. Mijn achtergrond is bedrijfeconomisch adviseur in de Landbouw. Vandaar dat ik ook penningmeester ben bij Ús Koöperaasje. Ik vind het belangrijk om de regionale economie en cohesie, de mienskip, te stimuleren. Mijn visie is een Fryslân die zelfstandig is in eigen energie via Ús Koöperaasje en Noordelijk Lokaal Duurzaam.

 

Dhr. Edgar Fraiquin

emp16-7kl Ik heet Edgar Fraiquin en woon in Grou. Bij Us Koöperaasje ben ik algemeen bestuurslid en in het dagelijks leven ben ik Adviseur Duurzaamheid bij Empatec. Mijn doel op korte termijn het verenigen en ondersteunen van burgers in de energietransitie. Mijn droom die uit kan komen is op de lange termijn een zo gezond mogelijke aarde achterlaten voor mijn dochters.

 

Rein de Wolff

reinMijn naam is Rein de Wolff en ik woon in Idskenhuizen. Mijn achtergrond is uitvoering en planning in de bouw. Ook heb ik in het plaatselijk belang van Idskenhuizen gezeten waar ik heb meegewerkt aan de dorpsvisie 2020. Met Ús Koöperaasje wil ik graag bijdragen aan het opwekken van duurzame energie op lokaal niveau. Het is mijn droom om onze gemeenschap zelfvoorzienend te maken, waarbij we kunnen leven van onze plaatselijke opwekking van duurzame energie.

 
Momenteel is de functie van secretaris vacant.
Team Ús Koöperaasje:
Dhr. Jornt Elzinga,
Dhr. Sybrand Frietema de Vries,
Dhr. Jac Pluis,

 

Vertegenwoordiging Ús Koöperaasje in het bestuur van NLD:

en:

Dhr. Edgar Fraiquin

 

____________________

Adviseurs Ús Koöperaasje:
Dhr. Johan Kiewiet,
en namens de provincie Fryslan, Dhr. Bouwe de Boer.