Hoge opkomst Trynergie startbijeenkomst

Op zaterdag 15 november organiseerde Enerzjy Koöperaasje Trynergie een Energiemarkt in Pro Rege te Oentsjerk. Het programma begon om 10.00 uur met een feestelijk startmoment van Trynergie door Tryntsje en “har bern”. Er werd een puzzel gelegd met de kernwaarden van Trynergie. Vervolgens kon Trynergie letterlijk en figuurlijk los branden! Er werd een openingsact met het ontsteken van een gasbel uitgevoerd.

Vervolgens werden er diverse presentaties gehouden door ondere andere voorzitter Tseard van der Kooi over waarom Trynergie bestaat, wat willen ze in de toekomst bereiken en hoe gaan ze dat doen? Zo rond het middaguur werd de groene markt geopend en konden bezoekers langs verschillende stands lopen om informatie te vragen over de Trynergie, zonnepanelen en energieverbruik.

De opkomst was erg hoog en mensen waren enthousiast over het initiatief. Trynergie, ontstaan uit een samengaan van de duurzame initiatieven Groentsjerk en Duurzaam Gytsjerk, wist tot zaterdag al zestien leden aan zich te binden. Ook zijn een aantal mensen direct klant geworden bij NLD Energie; al met al een prachtige startbijeenkomst!

12

34

IMG_4522IMG_4535