Informatieavond zonnepark Garyp

Wij nodigen u van harte uit voor een speciale avond waarin het zonnepark, De Griene Greide, van EK Garyp centraal staat. Verzorgd door de Energiewerkplaats en onder leiding van Gjalt Benedictus van Enerzjy Koöperaasje Garyp wordt u meegenomen in het verhaal van het zonnepark. Dit begint bij de voorgeschiedenis, hoe is het project verlopen, wat waren de struikelblokken en leuke momenten en wat gaat er in de toekomst nog gebeuren. Kortom een interessante avond!

Kom langs op deze speciale informatieavond over het zonnepark van Garyp. Wij verwelkomen u graag op dinsdagavond 23 mei in Mienskipssintrum It Gea Hûs in Garyp.

Wij stellen uw aanwezigheid zeer op prijs en vernemen graag via Jornt met hoeveel personen u aanwezig bent. Het volledige programma met tijden ontvangt u na aanmelding.

logo

De Griene Greide
Het zonnepark van Garyp is het grootste coöperatieve zonnepark van Nederland. De Enerzjy Koöperaasje Garyp heeft samen met het dorp dit grootse plan weten te ontwikkelen. Het 27.000 zonnepanelen tellende zonnepark is gerealiseerd op de voormalige vuilstortlocatie die hierdoor een nieuwe duurzame functie krijgt. Het hele zonnepark is zo’n zes hectare groot en levert zo’n 6300 megawatt.

Zelf ook aan de slag?
Heeft u met uw dorp of lokale energiecoöperatie ook plannen om een zonnepark te realiseren? Kom dan vooral langs en stel uw vragen! Deze avond is voor lokale initiatieven, bestaande energiecoöperaties en dorpsbelangen. Ook gaan we deze avond in op de reuring die ontstaan is omtrent zonneparken; Gjalt Benedictus en de Energiewerkplaats zullen u vertellen wat er collectief met het dorp allemaal mogelijk is om op een juiste manier een zonnepark project uit te voeren.

luchtfoto_jan_2017