Inspiratiebijeenkomst Energiewerkplaats

Inspiratiebijeenkomst Energiewerkplaats

energiewerkplaats ewp logoDe energietransitie is in volle gang; overal in Fryslân ontstaan nieuwe initiatieven op het gebied van groene energie en duurzaamheid. De Energiewerkplaats ondersteunt daarbij graag op de gebieden van ‘visievorming’, ‘energieproductie’ en ‘energiebesparing’.

Daarom organiseert de Energiewerkplaats Fryslân een inspiratiebijeenkomst!

Visievorming

Overal in de provincie ontstaan initiatieven en energiecoöperaties. Samen met dorpsgenoten wordt er een visie ontwikkeld op het gebied van groene energie en duurzaamheid. Hoe zo’n visie gevormd wordt en wat de Energiewerkplaats voor Friese initiatieven kan betekenen gaan we deze avond behandelen.

Produceren

Ook op het gebied van energieproductie is veel te doen. Iedereen heeft vast wel eens gehoord van de zonneparken in Ameland en Garyp en de Postcoderoosregeling. Dorpen, initiatieven en energiecoöperaties die hier meer over willen weten zijn welkom!
De Energiewerkplaats en enkele sprekers gaan u aan de hand van voorbeelden en praktijkervaringen hier meer over vertellen.

Besparen

Op het gebied van energiebesparing is er veel te beleven. Van meetstekkers tot aan grote investeringen in isolatie in uw woning. Er zijn veel partijen die u kunnen helpen met het besparen van energie. Maar kunnen we ook op een collectieve manier energiebesparingsprojecten doen? En hoe maken we energiebesparing voor iedereen leuk en aantrekkelijk? Onder andere Buurkracht gaat vertellen hoe je als buurt of dorp aan de slag kunt.

Voorlopige programma:

Wat: Inspiratiebijeenkomst Energiewerkplaats
Wanneer: Dindsdagavond 28 maart
Waar: Buorren 28 in Raerd

Tijd:
19:30 – inloop
20:00 – start inspiratiebijeenkomst
We eindigen rond de klok van 22:00.

logo-ewp