NLD EN EXE: het Enwire platform


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/public/sites/www.uskooperaasje.nl/wp-content/plugins/q-and-a/inc/functions.php on line 252

Energy eXchange Enablers (EXE) en Noordelijk Lokaal Duurzaam sloegen vandaag op het Hieropgewekt event de handen ineen en gaan een samenwerking aan die de energietransitie kracht bij moet zetten. Samen ondersteunen Noordelijk Lokaal Duurzaam en EXE met het Enwire platform energiecoöperaties in het realiseren van hun duurzame energieprojecten.

Enwire

Het Enwire platform biedt coöperaties de mogelijkheid gemakkelijk nieuwe investeerders en afnemers te werven voor hun duurzame energieprojecten. Inschrijvingen komen automatisch binnen in de systemen van Noordelijk Lokaal Duurzaam, wat zowel de energieleverancier als de coöperaties veel werk uit handen neemt. Het platform is daarmee een professionele marketing- en administratietool voor coöperaties.

Over EXE

EXE gelooft in een toekomst waarin de energievoorziening gebaseerd is op decentrale opwek en decentraal gebruik. EXE ontwikkelt slimme software om toetreding tot de markt te vergemakkelijken en onderlinge handel van energie te optimaliseren. EXE is een dochteronderneming van Alliander.

Over Noordelijk Lokaal Duurzaam

Noordelijk Lokaal Duurzaam is de eigen coöperatieve energieleverancier van inmiddels 77 coöperaties. Die richtten het op vanuit het idee om echt een verschil te kunnen maken in de verduurzaming van Nederland. Inmiddels is al 395.000 euro teruggegeven aan de coöperaties waarmee nieuwe duurzame projecten gerealiseerd kunnen worden. Noordelijk Lokaal Duurzaam vindt dat de toekomst van onze energievoorziening voor een belangrijk deel op lokale schaal ligt: lokaal opgewekt en lokaal afgenomen door een lokale energieleverancier.