NLD energie – weer een belangrijke stap

Op het Provinciehuis in Leeuwarden zijn de handtekeningen gezet onder de leningsovereenkomsten met onze dochtercoöperatie NLD energie. Namens de Provincies Drenthe en Fryslân tekende Gedeputeerde Hans Konst de documenten en sprak hij zijn hoop uit dat dit bedrijf een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verduurzaming van Noord-Nederland.

In Leeuwarden is op het Provinciehuis de leningsovereenkomst getekend tussen de Provincies Drenthe & Fryslân en NLD energie.

Op het Provinciehuis in Leeuwarden is de leningsovereenkomst getekend tussen de Provincies Drenthe & Fryslân en NLD energie.

Belangrijk

De leningsovereenkomst is voor NLD energie belangrijk omdat ons eigen energiebedrijf in het begin kosten moet maken om alle systemen klaar te maken voor de levering van energie en om contracten te kunnen sluiten met de verschillende leveranciers. Omdat wij als coöperaties geen aandeelhouders met diepe zakken hebben, hebben wij een beroep gedaan op de Noordelijks Provincies. En niet vergeefs!
Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt om de eerste klanten te kunnen verwelkomen. Zodra de vergunning wordt afgegeven en de bedrijfsvoering goed getest, kunnen de lokale initiatieven in Groningen, Drenthe en Fryslân klanten werven.