Ons 30e lid?

Wijnjewoude Energie Neutraal

logo-wijnjewoude-energie-neutraal-page-001Wijnjewoude Energie Neutraal (WEN) is een initiatief van Plaatselijk Belang, gedragen door het hele dorp. Het gaat erom dat we als dorp met elkaar werken aan energiebesparing en tegelijkertijd duurzame energie gaan produceren. En wel zo dat we over 10 jaar gezamenlijk in eigen dorp zoveel duurzame energie opwekken dat we in de dorpsbehoefte kunnen voorzien. Ieders energielasten gaan omlaag en tegelijkertijd krijgt het dorp er jaarlijks een aardig budget bij voor eigen energietechnische of sociaal maatschappelijke doeleinden. Onafhankelijk van commerciële energiebedrijven werken we zo samen aan een duurzame toekomst.” Aldus Wijnjewoude Energie Neutraal op de website van Wynjewâld.nl.

Ons 30e lid?
Op dit moment heeft Ús Koöperaasje al een aantal gesprekken gehad met Wijnjewoude Energie Neutraal. Alhoewel er ook initiatieven uit Spannum, Wergea en Ternaard klaar staan om lid te worden, zou het zomaar kunnen zijn dat het initiatief uit Wijnjewoude ons 30e lid gaat worden. Dat betekent niet alleen dat wij de eerste 30 leden hebben, maar ook dat zij de 51e wederverkoper van Noordelijk Lokaal Duurzaam kunnen geworden. We hebben daarmee de eerste 50 aangesloten wederverkopers in de drie provincies en gaan samen hard op weg richting de 60!

Willedei
Vorige week zaterdag 5 september stond Wijnjewoude Energie Neutraal op de Willedei. Het betrof de 12e editie van deze gezellige dag; een dag vol muziek, feest, lekker eten, dans, straatartiesten, kinderactiviteiten en een braderie. Uiteraard werd er ook aandacht besteed aan het thema ‘Energie’, de energiecoöperatie uit Wijnjewoude konden de bezoekers er alles over vertellen!

Willedei-2015-38-1024x683

Meer informatie over WEN? Klik hier.
Meer informatie over de Willedei? Klik hier.
Meer informatie over al onze leden en wederverkopers? Klik hier.