P-NUTS 2015: “Zonnepark Westeinde”

1ste inzending P-NUTS 2015: “Zonnepark Westeinde”

De Energie Coöperatie Westeinde is de eerste inzending van 2015 voor de P-NUTS Award 2015! Zij dingen mee naar de P-NUTS Award 2015 in de categorie: ‘Mooiste Bewonersinitiatief Award‘.
De ECW heeft hun plan ingediend om een zonnepark aan te leggen ter grootte van 10.000 panelen op een deel van het tracé van de N383 dat grenst aan de wijk Westeinde in Leeuwarden. Deze wijk omvat 1750 woningen en heeft ongeveer 3800 inwoners. Uiteindelijke doel: een energieneutrale wijk.
De uitreiking vindt plaats op dinsdag 16 april 2015 in Tilburg.

Lees het volledige plan en omschrijving van de inzending hier op de website van de P-NUTS Award: Zonnepark Westeinde

Wat is de P-NUTS award?
De P-Nuts Awards is dé vak- en publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan lokaal opgewekte duurzame energie-initiatieven. Doel van de Awards is het lokaal opwekken van duurzame energie te bevorderen, de professionaliteit te stimuleren en waardering voor de initiatiefnemers te uiten.
Deelnemers aan de awards zijn pioniers die aantonen dat duurzaam energie opwekken allang mogelijk is. Zij zorgen voor een schoner milieu, voor lokale werkgelegenheid en voor kennisopbouw over alternatieve energiesystemen en organisatievormen. Het winnen van een award is een erkenning van hun voortrekkersrol. Ook kunnen de winnaars met de award extra aandacht voor hun initiatief genereren. ( Meer info: http://www.p-nuts.nu/faq/ )

logo