Sinnich Tjerkgaast: eerste PCR dak!

img-20160901-wa0002Vrijdag 30 september heeft Gedeputeerde M. Schrier in Tjerkgaast het allereerste zonnedak met de Postcoderoosregeling in Fryslân geopend. Op het pand van Landbouw en Mechanisatie Tjitte de Wolf zijn 225 zonnepanelen gelegd, deze gehele installatie kan per jaar ongeveer 57.000 kWh opbrengen waarmee 20 huishoudens van stroom worden voorzien.

Het project is opgezet door enkele enthousiaste leden van Doniawerstal-Energie de energiecoöperatie waar Tjerkgaast onder valt. Dit initiatief heeft gezorgd voor de plaatsing van de panelen, maar ook voor de gezinnen die gebruik gaan maken van de zonnepanelen, middels de voordelige Postcoderoosregeling.
Om van deze regeling gebruik te maken is Sinnich Tjerkgaast in het leven geroepen: de energiecoöperatie die het mogelijk maakt voor de inwoners van Tjerkgaast en omliggende postcodes om mee te doen in dit project. Wilt u meer informatie of meedoen? Stuur een email naar: info (at) doniawerstal-energie.nl.

Prachtig natuurlijk dat een dergelijk initiatief in Tjerkgaast is opgezet. Natuurlijk zijn er in Fryslân ook andere initiatieven van start gegaan om een dergelijk zonnedak te realiseren, maar Tjerkgaast is het eerste dorp in Fryslân waar deze Postcoderoosregeling wordt toegepast.

sinnichtjerkgaast