Ús Enerzjy; Noordelijk Lokaal Duurzaam

De winst geven we terug!

Stap nu over naar ons coöperatieve energiebedrijf Noordelijk Lokaal Duurzaam en help mee niet alleen Friesland, maar het hele Noorden, te verduurzamen!

Hoe? De winst van ons eigen energiebedrijf stroomt namelijk weer terug naar jouw dorp of wijk! De lokale coöperatie beslist vervolgens welke duurzame projecten er gestart worden en jij beslist mee! En zo maken we samen de cirkel rond.

Duurzaam, groen én… je geld stroomt niet weg naar Rusland, Duitsland of een voetbalclub, maar blijft in de Friese gemeenschap!

uk website nld banner

Wist je dat een gemiddeld huishouden elk jaar honderden euro’s bijdraagt aan de winst van grote commerciële energiebedrijven? Dit betekent dat we in Fryslân samen al gauw €50 miljoen per jaar kunnen verdienen. Waarom steken we dat geld niet in onze eigen leefomgeving?

Noordelijk, Lokaal en Duurzaam

Noordelijk Lokaal Duurzaam is een coöperatieve energieleverancier opgericht om de duurzame wensen en projecten van lokale initiatieven in het Noorden te ondersteunen en te versnellen. Op die manier kunnen we de overgang naar een duurzamere en groenere samenleving voor alle inwoners van Noord-Nederland mogelijk maken. Niet van bovenaf opgelegd, maar van onderop georganiseerd!

Wij geloven dat de toekomst van onze energievoorziening voor een belangrijk deel op lokale schaal ligt: lokaal opgewekt en lokaal afgenomen. Wij zijn niet opgericht om zelf winst te maken, maar zijn er met het doel de winsten lokaal te houden. Winsten vloeien bij ons niet weg naar anonieme aandeelhouders, het buitenland of voetbalclubs, maar blijven lokaal behouden; in de dorpen, wijken en steden van onze provincie. Dat betekent minder afhankelijkheid, meer werkgelegenheid en meer middelen voor de eigen regio. Zo zorgen we samen voor een duurzaam en bloeiend Noorden!

Noordelijk Lokaal Duurzaam gaat voor een duurzame toekomst, onafhankelijk van fossiele brandstoffen. In Nederland is er op dit moment nog te weinig opwekking van duurzame energie, terwijl fossiele brandstoffen schaarser worden, ons afhankelijk van het buitenland maken, en vervuilend en de belangrijkste oorzaak van klimaatverandering zijn. Daarom willen wij de productie van duurzame energie op lokale schaal bevorderen. Kleinschalig via zonnepanelen op de eigen woning of groter via een dorpsmolen of zonneweide. Zo nemen we onze energievoorziening weer in eigen hand!

stapnuover

Bij ons geen torenhoge energierekening
Noordelijk Lokaal Duurzaam biedt niet het laagste actietarief maar is vaak wel goedkoper dan het standaardtarief van de grote energiebedrijven. Belangrijker is dat het geld dat overblijft rechtstreeks terug gaat naar onze leden, de energiecoöperaties. Zo kun je sparen voor eigen duurzame stroomopwekking, investeren in energiebesparing of voor een gezamenlijk oplaadpunt voor elektrische auto’s. Die keuze maken de leden van de coöperatie zelf.

Meer informatie?

Wil je toch nog eerst meer informatie weten of voorlichting krijgen van jouw lokale energiecoöperatie?
Lees hierde antwoorden op jouw vragen, wil je meer weten over lokale energie klik dan hier, bekijk hier welke coöperaties bij jou in de buurt zitten of kies direct voor Noordelijk Lokaal Duurzaam.