Verslag ALV 17 februari 2016

20160217_223222Gisteravond vond de eerste ALV in 2016 van Ús Koöperaasje plaats in de Trilker te Poppenwier. Er stonden veel punten op de agenda, maar het overkoepelende thema was “Hoe gaan we onszelf nog meer op de kaart zetten en het hele dorp klant maken van onze energiecoöperaties?”.

De avond, bijgewoond door meer dan 60 belangstellenden, begon al goed toen bekend werd gemaakt dat de Enerzjy Koöperaasje Aldeboarn en de Marsumer Enerzjy Koöperaasje lid zijn geworden van ons en binnenkort wederverkoper worden! Dit betekent dat Ús Koöperaasje nu 36 leden heeft en de verwachting is eind dit jaar 45 aangesloten leden te hebben. Daarna werd de versnelling van onze beweging besproken en de successen die onze leden, de lokale coöperaties, hebben geboekt. Vervolgens presenteerde Dhr. Hermen Schraa, directeur van Noordelijk Lokaal Duurzaam, hoe de huidige situatie van Noordelijk Lokaal Duurzaam is en wat voor plannen er liggen.

De nadruk lag deze avond op het werven van klanten binnen de eigen regio; hoe pakken we dat het beste aan en waar kunnen we het nog verbeteren? Er zijn op deze avond in Poppenwier onderling vele ideeën uitgewisseld en besproken. Een voorbeeld hiervan is het gericht adverteren op Facebook met de eigen pagina van de lokale energiecoöperatie, zo kan je gemakkelijk alle Facebook gebruikers binnen je eigen dorp bereiken en niet heel Friesland. Zo kan elke coöperatie in zijn eigen gebied op internet adverteren. Nog een idee is “Tupperware 2.0”; organiseer een avond bij iemand thuis om het idee uit te leggen en om met een aantal mensen te bekijken wat zij kunnen besparen als zij overstappen naar Noordelijk Lokaal Duurzaam. Inspirator en adviseur van Ús Koöperaasje, Bouwe de Boer, had weer een paar ludieke acties bedacht, waaronder het uitbrengen van een speciale editie van ‘Ik hou van Friesland’ waarin onze leden zichzelf kunnen presenteren en onze beweging speciaal belicht wordt. In April op de deurmat van 230.000 Friese huishoudens!

Aan het einde van de avond zijn alle ideeën verzameld en deze zullen binnenkort worden uitgevoerd, zowel door Ús Koöperaasje, door Noordelijk Lokaal Duurzaam en door de energiecoöperaties. Met nieuwe ideeën in het achterhoofd ging iedereen met frisse moed en nieuwe energie terug naar huis!

20160217_201926_Richtone(HDR)