Wat brengt het Energieakkoord?

Op de ALV van 9 oktober hebben wij het volgende met alle (aspirant)leden afgesproken: In november zou Ús Koöperaasje een aparte bijeenkomst beleggen over de nadere uitwerking van het Energieakkoord omdat hier veel vragen over zijn. Hieronder lees je de laatste stand van zaken.

De invulling van het energieakkoord

Deze invulling vindt gedeeltelijk plaats in het Belastingplan 2014. Dat is deze week vastgesteld. In het belastingplan staan bijvoorbeeld voorwaarden die gesteld worden aan de belastingkorting voor coöperatieleden; deze zijn van groot belang en kunnen behoorlijk verschillend uitpakken. Er is tot op het laatst gesleuteld aan een voor energiecoöperaties belangrijk deel van het energieakkoord – zo is de duur van regelingen op het laatste moment verruimd. De meningen zijn verdeeld over hoe het totale pakket uitpakt.

Compleet beeld & concrete voorbeelden

Wij willen voor onze leden en belangstellenden een zo compleet mogelijk beeld schetsen. Op dit moment zijn we dat ook het inventariseren. Zeker omdat wij het liefst ook met concrete voorbeelden en cijfers willen schetsen wat voor (on)mogelijkheden er zijn. Dit betekent dat de bijeenkomst in november niet door zal gaan.

De bijeenkomst verplaatsen we naar januari 2014

Wij stellen voor een datum te prikken wanneer we zoveel mogelijk aspecten van het energieakkoord kunnen bespreken. We laten begin december weten waar en op welke dag in januari 2014 de bijeenkomst plaatsvindt. Via mail, twitter (@kooperaasje) en uiteraard op onze website uskooperaasje.nl blijf je op de hoogte.

Vragen, tips of inbreng voor de bijeenkomst?

Heb je een specifieke vraag die jouw initiatief graag beantwoord wil zien? Is er een plan dat je wellicht besproken wilt hebben? We horen het graag.

Laat ons dit via een e-mail of een reactie op onze website weten. Mensen die zich op de ALV van 9 oktober 2013 hebben opgegeven, worden automatisch op de hoogte gehouden.