Wat kan ík voor Ús doen?

Vanaf 21 juni 2013 kan iedere Fries meedoen. Sluit je hier aan met je dorp of wijk. Zo help je Fryslân naar een duurzame toekomst. En worden we onafhankelijk van grote energiebedrijven!

Begin in je dorp of wijk

Alles begint met samenwerken. In een bijeenkomst in het wijkgebouw met elkaar plannen maken voor gemeenschappelijke stadstuin of in een werkgroep van dorpsbelangen ideeën uitwisselen over een op te richten energiecoöperatie. Daar waar mensen elkaar inspireren om zaken collectief te verbeteren in hun eigen leef- en woonomgeving, blijkt dat er een hoop mogelijk is. Op het moment dat er vraagstukken over energie om de hoek komen kijken, kan Ús Koöperaasje inspringen en helpen. Daar zijn wij voor.

Een energiecoöperatie

Voordat jouw dorp of wijk is aangesloten bij Ús Koöperaasje is er nog een heel traject af te leggen; waarbij wij jullie zoveel mogelijk helpen. Wanneer jullie eenmaal aangesloten zijn, word je daarna wederverkoper van Energie VanOns en kun je beginnen met geld verdienen voor jouw dorp of wijk! Hoe dit werkt lees je hier.

Kennis met ons delen

Wij zijn niet alleen; wij zijn met een team. Een zeer divers team wel te verstaan, uit alle windstreken van Fryslân. Van pas afgestudeerd tot en met oude rotten in het vak. Lijkt het je leuk om met ons samen te werken of heb je ergens kennis van en wilt dit inzetten voor een duurzaam Fryslân? Neem contact met ons op!

Netwerk Duurzame Dorpen

Jullie zijn niet alleen – op veel plekken in Nederland is men lokaal actief op het gebied van duurzaamheid. In Fryslân is Netwerk Duurzame Dorpen heel actief. Op de website van Netwerk Duurzame Dorpen zijn veel initiatieven te vinden. Niet alleen op het gebied van energie maar rond allerlei duurzame thema’s.