1-0 Wordt de postcoderoos dan toch een postcodekanjer?

Woensdag 18 november 2015 heeft de Tweede Kamer voor de verdere verruiming van de postcoderoosregeling gestemd. De voornaamste verruiming bestaat eruit dat de belastingkorting wordt verhoogd tot nihil. Tot nihil? Dat betekent dat deelnemers aan de postcoderoosregeling geen energiebelasting verschuldigd zijn, voor zover zij deelnemen in een coöperatie die lokaal en duurzame elektriciteit opwekt. Er kan nog steeds voor maximaal 10.000 kWh gebruik worden gemaakt van deze regeling. Hiermee wordt de Postcoderoosregeling op zijn minst gelijk waardig aan zonnepanelen op je eigen dak. Super nieuws dus! Nu afwachten of de Eerste Kamer eveneens voor dit plan stemmen. Deze stemming wordt half december verwacht.

Voor meer informatie over dit amendement of de Postcoderoosregeling kijk op http://www.postcoderoosregeling.nl

Oproep om mee te doen:
Momenteel is er vanuit de Energiewerkplaats al een werkgroep van lokale energie initiatieven aan de slag om de mogelijkheden van de Postcoderoos voor hun zonne-projecten te onderzoeken.
Mocht je vanuit jouw initiatief in 2016 ook aan de slag willen met de Postcoderoos voor een zonne-project, meld je dan via info@uskooperaasje.nl of via het contactformulier.
Bij voldoende interesse starten we in 2016 een nieuwe werkgroep.