Leuker kunnen we het niet maken; wel coöperatiever.

Een energiecoöperatie oprichten is niet altijd even makkelijk of in een paar stappen klaar. Vaak begin je met een aantal initiatiefnemers en kom je een heel eind. Het kan zo zijn dat één van de initiatiefnemers kennis heeft van fiscale en juridische zaken, maar wat als je niet zo’n persoon in je eigen coöperatie hebt zitten of in de omgeving kent? Zelfs na oprichting willen er nog wel eens lastige vraagstukken opduiken op juridisch en fiscaal gebied.

Ús Koöperaasje kan ook daar mee helpen. Wij hebben sinds kort een specialist in ons midden met ruime kennis van zaken. Zijn naam is Simon Visbeek, 25 jaar, heeft zijn Bachelor fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit Groningen behaald en is momenteel bezig met Master fiscaal recht. Hij heeft zijn eigen advieskantoor dat is gespecialiseerd in fiscale en juridische aspecten van (duurzame) energie.
Voor Ús Koöperaasje en haar leden zal hij eens per maand een column schrijven over de huidige juridische en fiscale zaken die er spelen. Tevens is hij kosteloos te bereiken voor algemene vragen en hij zal deze zo duidelijk mogelijk proberen te antwoorden. Ook uw juridische en fiscale zaken kunnen in deze column worden behandeld: stel gerust uw vragen aan Simon Visbeek (via contact)!